Edy ten Berge, de ontwerper

 

Edy ten Berge, ontwerper
Edy ten Berge, ontwerper

 

Ontwerper verlichtingsarmaturen: Human Centric Lighting

Edy studeerde af aan de TU Delft Technische Natuurkunde, waar hij uiteenlopende projecten met licht deed. Hij ontwikkelde spectraal selectieve coatings voor zonnewarmte collectoren, waardoor het warmterendement aanzienlijk werd verbeterd.

Ook deed hij onderzoek aan electro-optische eigenschappen van kristallen. Hij ontwikkelde verbindingen voor telecommunicatie glasvezel, voor het Amerikaanse bedrijf AMP, waarin de glasvezels met submicron precisie werden uitgelijnd.

In 1984 won hij de Beneluxprijs voor industrieel ontwerpen met de staande lamp King. In 1992 won hij de Innovatieprijs van het Innovatiecentrum Brabant voor LUMEN GUIDE een lichtgeleidingssysteem.

spatie

spatie

spati

Human Centric Lighting

Sindsdien heeft Edy vele designarmaturen ontworpen. Onlangs won hij een prijs op de Ledbeurs voor zijn Iris hanglamp met Trilight verlichting. Hij heeft de laatste tijd veel studie gedaan naar HUMAN CENTRIC LIGHTING. Dat is verlichting waarin zowel de visuele als de niet visuele invloed op de mens wordt gebruikt om verlichting te ontwerpen.

Dit heeft geresulteerd in een universeel lichtconcept Trilight met Triple Led licht. van activerend daglicht tot ontspannen kaarslicht. Voor senioren, thuiswerkers en studenten. Gewoon totaallicht voor elke situatie dus.

Hij past dit toe in de hanglamp serie IRIS en in zijn jongste ontwerp de plafondstraler TRILOBA.

Edy maakt zijn ontwerpen op bestelling en verkoopt via een kleine selectie interieur/architectuurwinkels en via zijn atelier. All informatie staat op de site.

spatie

spatie

spatie

spatie

spatie

© Edy ten Berge – all rights reserved