Seniorenverlichting

De lichtarmaturen van  Edy ten Berge zijn bij uitstek geschikt voor de 50+ers.

De Iris Trilight Surround lighter, ideaal voor senioren
De Iris Trilight Surround Lighter, ideaal voor senioren

U wilt toch ook nog lang actief  en energiek blijven? Met goede verlichting verbetert u uw prestaties en uw concentratie waardoor  u kunt veel langer  kunt werken, lezen of hobbyen zonder moe te worden. En ’s avonds kunt u bij de juiste lichttemperatuur goed ontspannen.

Edy: “Voor elke omstandigheid – werken, socialiseren, hobbyen, lezen, studeren, jetlag verminderen en rusten – is een andere kleurtemperatuur nodig om onze biologische klok zo goed mogelijk te benaderen”.

Goed blijven zien

Iris Surround Lighting koel licht
Iris Surround Lighting koel licht

Om op de eerste plaats goed te blijven zien hebben we steeds meer licht voor nodig naarmate we ouder worden. En dat krijgt u dan ook met mijn armaturen. Ze worden gekenmerkt door veel licht en de juiste kleurweergave.

De vrouw op de foto rechts heeft als hobby klantklossen. Zij heeft haar speciale lamp met vergrotingslens aan de kant gezet. En sinds drie jaar klost ze weer met zeer veel plezier onder de IRIS  Trilight Surround Lighting.

Deze vrouw had een beginnende maculadegeneratie. Een veel voorkomende ouderdomskwaal. Haar kinderen hebben na veel testen met andere lampen uiteindelijk mijn lamp gevonden, waar ze zeer blij mee was. Het Trilight- licht heeft haar leven nog een paar jaar verlicht in beide opzichten.

Iris Surround Lighting warm licht
Iris Surround Lighting warm licht

Actief blijven

Warm wit licht bij een laag niveau ontspant.

Koel wit licht bij een hoog niveau activeert.

Met het juiste licht in alle omstandigheden actief blijven
Met het juiste licht in alle omstandigheden actief blijven

Dit echtpaar heeft nog een actief sociaal leven . Ze hebben een  Iris Surround Lighting lamp (hangend) en de Triloba vloer lamp. Hier zijn ze overdag bezig met de notulen voor een vergadering.

De lampen zijn ingesteld op werklicht:  koel wit licht met een hoog lichtniveau.

Licht voor uw bioklok

Ideaal koel licht voor een goede indirecte werkverlichting met de Triloba vloerlamp
Ideaal koel licht voor een goede indirecte werkverlichting met de Triloba vloerlamp

Ouderdom gaat vaak gepaard met toenemende slaapproblemen.

Ons slaap-waak-ritme wordt mede gestuurd door het licht in onze ogen. Vooral in de ochtend veel koel licht en in de avond laag warm licht houdt onze bioklok in de pas, waardoor we goed slapen in de nacht.

De lichtdoorlaatbaarheid van ons oog neemt af met de leeftijd. Als we dan vooral in de ochtend te weinig licht krijgen, gaat onze bioklok uit de pas lopen. We hebben slaap op de verkeerde momenten en we zijn veel wakker in de nacht.

Ga vooral in de ochtend minstens een half uur naar buiten. Is het donker guur weer, zet dan de lamp op het hoogste niveau en neem een ochtend lichtbad in uw ogen. Het spoken in de nacht zal dan een stuk minder worden. Let wel: het gaat om het hemellicht. Dus licht van bovenaf en niet rechtstreeks in het oog.

De vrouw op deze foto leidt een heel actief leven. Ze zingt in koren en solo en is daarbuiten vooral in allerlei tuinen actief. Ze doet administraties en mailt veel met vrienden en familie. De eerste foto is in de ochtend genomen met de lamp op het hoogste koel-witte niveau.

Ideaal warm licht voor een goede indirecte verlichting en afstemming op uw bioklok met de Triloba vloerlamp
Ideaal warm licht voor een goede indirecte verlichting en afstemming op uw bioklok met de Triloba vloerlamp

De tweede foto bij avond met warm-wit gedimd licht. Ze zit hier bij haar favoriete  Triloba vloerlamp.

Voor slechtzienden en ouderen is er een afstandsbediening beschikbaar in plaats van de app.

Lees meer

© Edy ten Berge – all rights reserved