Senioren verlichting

Het gecombineerde Ledlicht van de armaturen  van Edy ten Berge is bij uitstek geschikt is voor de 50+ers. Mensen die nog lang actief willen blijven. En dat kan bij lampen die het leven voor hen tot op hoge leeftijd zullen blijven verlichten. De armaturen bevatten namelijk dynamische verlichting met een hoog instelbaar lichtniveau en die daarbij instelbaar zijn van warmwit laag tot koelwit hoog. Zodat u ’s avonds kunt ontspannen en op de dag actief kunt zijn.

Goed blijven zien

Iris Trilight werklicht
Iris Trilight koel licht

Op de eerste plaats goed blijven zien; daar is steeds meer licht voor nodig naarmate we ouder worden. En dat krijgt u dan ook met mijn armaturen. Ze worden gekenmerkt door veel licht met een goede kleurweergave.

De vrouw op de foto heeft als hobby klantklossen. Zij heeft haar speciale lamp met vergrotingslens aan de kant gezet. En sinds drie jaar klost ze weer met zeer veel plezier onder de IRIS hanglamp met Trilight Lighting.

Deze vrouw had een beginnende maculadegeneratie. Een veel voorkomende ouderdomskwaal. Haar kinderen hebben na veel testen met andere lampen uiteindelijk mijn lamp gevonden, waar ze zeer blij mee was. Het Trilight-licht heeft haar leven nog een paar jaar verlicht in beide opzichten.

Iris Trilight warm licht

Goed licht in alle omstandigheden

Actief blijven

Warmwit licht bij een laag niveau ontspant.

Koelwit licht bij een hoog niveau activeert.

Dit echtpaar heeft nog een actief sociaal leven . Ze hebben twee van mijn Irislampen hangen. Hier zijn ze op de dag bezig met de notulen voor een vergadering.

Bij koelwit licht met een hoog lichtniveau.

Seniorenlicht koel
Seniorenlicht koel

Licht voor uw bioklok

Ouderdom gaat vaak gepaard met toenemende slaapproblemen.

Ons slaap-waakritme wordt mede gestuurd door het licht in onze ogen. Vooral in de ochtend veel koel licht en in de avond laag warm licht houdt onze klok op tijd,waardoor we goed slapen in de nacht.

De lichtdoorlaatbaarheid van ons oog neemt af met de leeftijd. Als we dan vooral in de ochtend te weinig licht krijgen, dan gaat onze klok uit de pas lopen. We hebben slaap op de verkeerde momenten en we zijn veel wakker in de nacht.

Ga vooral in de ochtend minstens een half uur naar buiten.

Is het donker guur weer, zet dan de lamp op het hoogste niveau en neem een ochtend-lichtbad in uw ogen.

Het spoken in de nacht zal dan een stuk minder worden.

Let wel. Het gaat om het hemellicht. Dus licht van bovenaf en niet rechtstreeks in het oog.

De vrouw op deze foto leidt een heel actief leven.

Ze zingt in koren en solo en is daarbuiten vooral in allerlei tuinen actief. Doet administraties en mailt veel met vrienden en familie.

De eerste foto is in de ochtend genomen met de lamp op het hoogste koelwitte niveau.

De tweede foto bij avond met warmwit gedimd licht.

Ze zit hier bij haar favoriete lamp TRILOBA.

Voor slechtzienden is er een bedieningspaneel beschikbaar in plaats van de app.

Seniorenlicht warm
Seniorenlicht warm

© Edy ten Berge – all rights reserved